INFO

Wat was de allerleukste balsport tijdens de gymles op de basisschool?? Juist! Trefbal! Daarom werd in 2016 het allereerste Nederlands Kampioenschap Trefbal ooit georganiseerd. Nu volgt de 5de editie: het NK Trefbal 2020. Deze editie wordt georganiseerd door ApenkooiGym, het team van meesters en juffen dat inmiddels in 8 steden serieuze volwassenen weer in speelse kinderen verandert met hun nostalgische gymlessen.

Het NK Trefbal 2020 is bedoeld voor iedereen: gymleraren, ICT-ers, handballers, sumo-worstelaars, studenten, diegene die altijd als laatste werd gekozen, fanaat of groentje… als je maar speels en een beetje sportief bent!  Verzamel vrienden, collega’s, je schoonmoeder en/of anderen waarmee je strijd aan gaat voor de titel Nederlands Kampioen Trefbal! Om lekker op maat te spelen, hebben we 2 categorieën: de competitie voor wie winnen belangrijker is dan meedoen en de competitie voor wie meedoen belangrijker is dan winnen: De King Kong Competitie en de Mr Nilsson Competitie!

Het NK is door de coronacrisis uitgesteld maar zal gehouden worden in sportcentrum Olympos in Utrecht. Het kampioenschap duurt van 10:30 tot 18:15 uur met aansluitend een lekker feestje. Rond 16:00 uur is de poulefase afgelopen. De uitgeschakelde teams hoeven niet af te druipen maar mogen hun energie nog even de vrije loop laten in de verrassingszaal.

Klik op ‘SPELREGELS‘ voor de uitleg van onze officiële spelregels. We spelen geen dodgeball maar trefbal. Bij trefbal kunnen meer mensen meespelen en doet iedereen altijd aan het spel mee, ook als je af bent. Meer speelplezier voor meer mensen!

Klik op ‘INSCHRIJVEN‘ om je team of jezelf op te geven. Je kan je per team van 10, per 5 spelers of als individu inschrijven. Als je je met een groepje van 5 of als enkeling inschrijft, word je team door ons aangevuld tot 10 of meer spelers.

INSCHRIJVEN IS NOG NIET MOGELIJK!

Programma
10:30   Aanvang registratie en mogelijkheid tot inspelen. Kom op tijd!
11:30   Opening, speluitleg en warming-up
12:00   Start poulefase
16:30   Finales en andere (te) gekke gymspellen
18:00   Prijsuitreiking + biertje(s)